Nélkülem unatkoznál

te is

Az ébredő erő

2016. január 08. 12:38 - yerma

Sikerült pár szót váltani a nevelési tanácsadóban a pszichológus nénivel. Ő elmondta, hogy Anna értelmi képességei a koránál fejlettebbek, érzelmeinek kezelésével azonban problémái vannak. Szemmel láthatóan nem tudja az érzéseit kifejezni. A vélemény a "gátlástalan" szót használta az érzelmeinek kifejezésére, amikor vadidegen emberek ölébe beleül, hogy vigyék őt haza. Játékban ha valami nem sikerült elsőre, azt hamar megunja és frusztrálttá válik tőle. Mindezek oka a családi környezet, és itt ragadták meg az alkalmat, hogy megkérjék anyát, hogy teremtsen már nyugodt életet a gyermeke számára. Ez eddig nem jutott eszembe, jó, hogy mondja, mondta anya. Néhány nap múlva elmondják szuperapunak is. Csodálkozni fog ő is.

Kiderült, hogy elég nagy a baj, ezért minden hatóság aktivizálta magát, még a mediátor is. Az rejtély, hogy ez az óvodai szakvéleményből miért nem derült ki, amit a bíróság kérésére küldtek, amikor már ezekkel a problémákkal másfél éve szenvedünk a közösségi létben. Az is rejtély, hogy ez az igazságügyi szakértő véleményéből sem derült ki, ami miatt joggal gondolhatta volna bárki, hogy minden rendben van. Most csodálkozunk, hogy jé! Jó reggelt Vietnam! Az ébredő erő.

Azt ugyan nem tudom, hogy pontosan miből jött ki, hogy ennek környezeti okai vannak és nem genetikai és neurológiai. Hogy feltételezés, vagy egzakt számítás eredménye ez. Ha kimondta volna a csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklődési mintázatokba rendeződött tünetegyüttest, anya megguglizta volna és egyből kidobta volna neki, hogy autizmus. De szerencsére nem mondta ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr218251784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.