Nélkülem unatkoznál

te is

Lány kő fülbevalóval

2016. április 02. 14:41 - yerma

A lány gyöngy fülbevalóval kislánya új fülbevalót kapott. A kis piros kövesnek már kijárt a kapcsa, ezért időszerű volt keresni egy másikat. Elég hamar találtunk megfelelőt, és neki is tetszik, arany karika cirkónium kővel. Ami a legfontosabb, hogy kiszedni nem tudja.

Túl vagyunk az óvodai kerekasztalon, ami kissé képzavar, mert egy négyzet alakú asztalhoz gyűltünk össze, a családsegítő, óvónénik, ovipszichológus, nevelési tanácsadó társaságában arról elmélkedni, mit kellene a gyakorlatban másként csinálni, hogy könnyebb legyen. A jelenlevőket egy közös cél hozta össze, az, hogy a gyereknek jó legyen. Ez a helyzet nekem nagyon furcsa volt. Természetesen nem maradtunk semmiben, az ovi szerint higgyem el, hogy Anna nincs olyan állapotban, hogy bent lehessen altatni, majd ha szuperapu elköltözik, akkor önmagától helyre kerülnek a dolgok. Ez utóbbinak a határideje hétfő, két teljes napja van, hogy kirámolja a fiókjait és szedje a sátorfáját. Jellemző, hogy az összes teret ő lakta be, és most pofátlanul sok helyem van. Anna megállapította, amikor leszedte a polcait, hogy ez a lakás megfurcsult. Igazából szuperapu a távozásával nagy űrt töm be. Mi már gondolatban berendezkedtünk, ha innen leveszi a polcait ide felrakhatjuk a festményeidet és ha kiköltözik lesz egy külön szobád, ami csak a tied.

Egyébként a pszichológusok egybehangzó állítása, hogy Anna nehezen engedi el a dolgokat, nehezen hagyja ott a játékot az evés kedvéért, nehezen fejezi be az evést az alvás kedvéért, nehezen alszik el és azért dacos, mert valamitől meg kell válnia, amit ő fontosnak tart. A legfőbb dolgunk most tudatosítani benne, hogy nincs egyedül abban a helyzetben, ami ezután következik.

Jó lenne ezt az anyukában is tudatosítani, hogy ő sincs egyedül. Noha az élet és a gyakorlat másként mutatja.

Címkék: ovi 4+