Nélkülem unatkoznál

te is

Több mint egy klub

2016. november 05. 11:38 - yerma

Voltunk szülő tréningen fimóta néninél. A legjobb dolog, ami történhetett kétségtelenül ez volt, a következő okok miatt.

  1. nem én rontottam el, bűntudat mínusz
  2. sok szülő szív ezzel, klubtagság plusz
  3. ez nem kezelhetetlen dolog, együtt kell élni vele, nevén kell nevezni, és kiemelni a pozitívumait

Először meghallgattuk, hogy mitől alakul ki ez a rendellenesség. Ez egy génhiba, ahol a DNS bázispárok kapcsolódási pontja felcserélődik, vagy a DNS egy része ismétlődik, ami normál gyerekeknél nem. Ez azért jó, mert öröklődik. Röviden és nem szakszerűen. Ebből aztán különböző problémák adódnak, például, hogy ami normál embernél megvan az agyban a zajkiszűrő funkció, amikor sok zaj közül csak a fontosra figyelünk, az a fimótában nincs meg. Ő minden zajt új üzenetként érzékel, amire reagálni kell. Például olvasás közben a kutyaugatást az átlagos ember ki tudja szűrni. De ez csak egy gyakorlati példa és sarkítás, amennyire azt meg tudtam érteni a minimális biológiai és kémiai érdeklődésemmel. Ezért igényelnek ők különleges bánásmódot. A sok ingerre reagálhatnak túlzott mozgásigény formájában, ehhez kell a szénhidrát, fimótánál (hiperaktív vagy ADHD) kötelező az ebéd utáni édesség. De kötelező a rágózás is, mert mivel több síkon van mozgásban egy időben, ez egyiket remekül levezeti. Anna rendszerint úgy néz mesét, hogy eszik vagy elkezd hulahoppozni közben. A fimótaság fajtáit a Micimackó mese szereplőire lehet rávetíteni, egy vendégszereplővel, aki az agresszív kismalac. Várj kismalac, kihúzlak a gödörből! Nem várok! Én például a Malacka szorongó fimóta típusára hasonlítok. Mint öröklődés. A fimóta gyerekre a drogok sem úgy hatnak, amitől egy átlagos ember kiüti magát, az egy fimótának nem elég.

Felnőtteknél is van ilyen, van egy szuper gyógyszer a Ritalin. Ez majd később, a célzott koncentrációnál és tanulásnál lehet fontos. Ezzel a tudással bámulatosan gyorsan vettem észre a körülöttem levő felnőttekben az ADHD-t. Híres fimóták: Petőfi Sándor és Kepler. Meg még néhány politikus, akik viszont nem követendő példák.

Címkék: klub 5+ fimóta