Nélkülem unatkoznál

te is

Szerelemben háborúban

2017. február 15. 16:43 - yerma

Kis híján újra beleszaladtunk egy megfázás félébe. Az úgy volt, hogy Anna kezdett megint köhögni és a köhögéssel együtt hányni is. Nosztalgikusan emlékszem az első hányására, amit azóta nagyon sok horror hányás követett. Még hetekkel ezelőtt is volt olyan, hogy éjjel álmából ébredt az ingerre és beterítette vele a szobát ahol volt vízszintesen, mert így jobban eloszlik mindenen. Mondjuk most falra hányt borsó volt, mert az volt a menü, bár nem a falra ment, csak a mosdóig értünk el, ahol a mosdót úgy eltömítette, hogy nem folyt le a víz és este 10-kor állhattam neki szifont szerelni és miután szétszedtem sem volt jó. Amit aztán az idő megoldott és a ráguglizés: önts utána, ecetet, szódabikarbónát per kólát.

Végre a jelmezbálon felvehette az Aranyhajas jelmezt, ami méretben inkább tavaly lett volna tökéletes. A cipőt már nem akarta felvenni részben, mert amúgy sem szokott hordani, részben meg közölte, hogy ugyan már, Aranyhaj mindig mezítláb van. Ezzel nem tudtam vitába szállni, de nem is akartam. Gondolom bent lefutották ezeket a felesleges köröket és huszadszor is megtiltottak különböző lényegtelen dolgokat, amire majd az lesz a válasz, hogy Anna nem működik együtt és kiszáll megint a családgondozó.

Volt itt az új családgondozó. Meglepődött, neki az óvoda, aki a bejelentést tette azt mondta, hogy egy kócos, koszos, szakadt kis ADHD-hez kell jönnie, akit egyedülálló anyja nevel félpénzből, így erre is számított. Erre talált egy családi környezetben normálisan és nyugodtan viselkedő gyereket, akin nyomát sem látta hiperaktivitásnak. Higgyem el, ő látott brutál ADHD-t, az meg nem ilyen volt. Nagyon nem ilyen. Látta, hogy anyuka is nyugodt, bár belefáradt a sok háborúba. Azt javasolta, hogy kössünk új szerződést családgondozás alapellátásról mi ketten, zárjuk ki szuperaput belőle, így nem érzi majd senki kötelességének őt meghívni az esettanulmányokra, amihez igazából semmi köze és arra használja fel hogy ventiláljon benne. A háborúk megvívásában segít, miután a stratégiát már kidolgoztam és elkezdtem a megvalósítást is. A háború sikeres megvívásának arra a két fő elemére fektettem a hangsúlyt, 1) támadj váratlanul, amikor már azt hitték, hogy megnyugodtál és az ügy sínen van, valamint 2) ott támadj, ahol a legjobban fáj. Legjobban a törvények írásos értelmezése fáj, így innen támadtam, és időben pedig most. 

Szóval, ha Anna lennék én sem működnék együtt, és mostantól az együttműködést, mint szót sem ismerem. Nekünk most már mindent szabad. Szerelemben háborúban.

Háborúban.

 

Címkék: ovi 5+ fimóta