Nélkülem unatkoznál

te is

A perc

2018. január 24. 18:50 - yerma

Voltunk szemészeti vizsgálaton. Kicsit félve mentünk el, mert úgy két éve nem jártunk arra, és már csak a csecsemőszemüveg volt meg, amit igencsak kinőtt már és egyáltalán nem volt alkalmas a szeptemberi iskolakezdéshez. Anna normálisan viselkedett a vizsgálaton, ami nagy szó, mert nekem még élénkek az emlékeim, amikor az összes lencsét széthordta a doktor bácsinak. Teljesen jól viselkedtek a felnőttek is, lehet, hogy van egy központi rendszer, mint a pirosan villogó taj-szám esete, hogy a problémásnak mondott gyerekeknél pilácsol vörösen. Anna szeme nem romlott, szemüveget is csak monitorhoz kell viselnie, tévé, mozi satöbbi. Egy jutalomfalatot ígértem cserébe, ha jól viselkedik, meg is kapta.

Na de amíg odáig eljutottunk történt fél perc leforgása alatt néhány esemény. Az első az volt, amikor Anna egy félméteres összefüggő hódarabot kapott fel, hogy anya megígérted, hogy hógolyózunk. Jó, dobjad, mondom én. Egy pillanat töredéke alatt dobja a fejemre tökéletes célzással, mielőtt még azt mondhatnám, hogy fapapucs.

Hisztis Myrtill úgysem érez semmit, vágjunk hozzá könyveket, tíz pontot kap, aki eltalálja a fejét. (részlet az egyik Harry Potter könyvből)

Mire észhez tértem, már csorgott a hátamon a hideg hólé, és esélyem sem volt átöltözni az elkövetkezendő egy órában. Meg is lesz az eredménye várhatóan. Épp kezdtem volna bepánikolni, hogy jéghideg pólóban kell végigszenvednem egy órát, de aztán jaj, anya nem akartam felkiáltással megindul felém Anna. Ha nem akartad, akkor mit akartál azzal, hogy egy jégtömbbel a fejemre céloztál. De csak megindul, mert megcsúszik egy kutyaszaron és elesik, térdig összekenve ezzel a nadrágját is. Na, akkor döntöttem el, hogy inkább röhögök. Noha a megfázás is reális eséllyel röhög rám vissza. Egy perc alatt zajlott ez le, és olyan volt, mint a fotók, amik úgy vonulnak be a köztudatba, hogy megváltoztatták a világot.

A perc, ami megváltoztatta a következő ötvenezer percet.

Címkék: vizsgálatok 6+