Nélkülem unatkoznál

te is

A különös bolygó

2020. május 13. 17:05 - yerma

Válasszunk egy bolygót a Naprendszerből, egyszerűség kedvéért legyen a Mars, bár az túl egyszerű. Lényeg, hogy feltételezhetően élet van rajta, így jöhetünk onnan is. Kezünkben teleszkóp, mint a Kockásfülű nyúléban, nézzük és figyelünk. Figyelünk és nem értjük, figyelünk jobban és mégsem értjük. azt hisszük az a kész átverés és megértjük, hogy nem, mert ezek az emberek. Valami érthetetlen nyelven kvartyognak, és vicces szkafander van most rajtuk, múltkor még nem volt. 

Arra mi van, jé sok ketrec. Állatokból egy-egy példányokat fogságba ejtenek és ketrecekbe zárják. Állatbarát. Cuki kiscica. Aha, 10 nm területen egy oroszlánt. Ja mondjuk vadászni nem tud, nem baj. A cinkét nem szabad nyáron etetni, mert ezzel "infantilizálod", de a víziló az más. Ketten vannak, az mondjuk már fajtárs. Más meg ezért fizet, ezt nézi. Hogy bezárt a sok állatkert a vírus miatt. Sok a kieső bevétel. Más országokban az állatkertben az állatokat egymással etetik meg, hogy ne haljanak éhen. Szurikátát eszik az oroszlán és makákó majmot. Az ebéd tegnap még két ketreccel odébb volt. Kérdés, hogy eddig mit ettek, szúrja közbe Anna. Na igen. Jaj, és ne mondjuk el a gyerekeknek, mert széttörik a kis szívük. Ne mondjuk meg a nyúlpaprikást se húsvét után közvetlenül "de, de, rosszul érzed: csirke az".

Unatkoznak, de nem mehetnek ki. Szenvedés mindenhol, nem tudnak magukkal mit kezdeni. Miért nem olvasnak? Mert sütnek. Szemük van-e? Mégse. Egy kiló cukor, öt tojás sárgája. Nyújtsd a tésztát. Várjál befotózom, feltöltöm, te meg lájkold. Élesztőhiány. Ezentúl a kenyeret is otthon. Mert most ráérünk. Akkor minek vettél kenyérsütőt, ha soha nem érsz rá. Majd most. Készül a kovász. De az egy külön szakma. Nem baj. 10-ből 5 blog gasztro. A poszt szerkesztő felületen van egy kukta ikon, azt írja "recept beszúrása". Igény volt rá. Tömegigény. Sütit esznek. Finommotorika. Addig is csönd van. A kupi mondjuk nagyobb. Dagadnak. Most tartunk ott, hogy beérik a sok sütés gyümölcse, mint képzavar. Azért sütöttek végig, hogy ehessenek, és azért akartak enni, mert unatkoztak, és a vírus miatt depressziósak. Ezért esznek, jönnek a karantén-kilók. Ami aztán pszichológus forrás lesz, meg hozd magad formába a nyárra, magazinban. Esélyed sincs. Mert nem tanultad meg elfoglalni magad. Mert zsizsegtél. Fitness klub vs ducidivat. Érted haragszom, nem ellened.

Tegnap láttam egy adásvételi csoportban: 500 gramm élesztő eladó, május 20-án jár le a szavatossága, nekem már nem kell. Komment: postázod?

Címkék: autizmus 8.5+