Nélkülem unatkoznál

te is

Újabb csapdák

2020. június 29. 14:06 - yerma

Mostanában megszálltak minket a hangyák, mindig van valami tanulmányozandó állatfaj, kis biológia. Kiderült, hogy nagyon brutálban tolják. Olyan társadalmat építettek fel, hogy csak na, van a szárnyas királynő, van a szárnyas hím, és van a sok elsatnyult szárnyatlan nőstény, a nép, aki dolgozik, viszont sokkal fejlettebb az agya, ezért csomó munkát el tud végezni, gyűjtögetnek, őrködnek. Vannak hangyaháborúk is, ahol a legyőzött sereg tagjait rabszolgaként dolgoztatják a kolóniájukban. A kertben is besegítenek a kertészeknek kártevő pusztításban, és szeretik az édességet, bár ez nem látszik meg rajtuk. Több évig élnek, ami nekünk rossz hír, bár csapdával elég hamar lehet végezni velük összehasonlítva a hiperaktív molylepkével, akikkel évekig boldog szimbiózisban éltünk.

Kiskertünk is növekszik, a paradicsom a magról már egészen nagy, nem mindet tartjuk meg, a dzsungel törvénye, a gyenge elhull. A folytontermő eper viszont nem terem folyton, eddig apró kis terméseink voltak idén, mára már azok sincsenek. Van egy külön tő, amit elneveztünk Neymar epernek, mert egyszer nem locsoltam, erre ugrott kettőt, gurult néhányat és köszöni szépen, de nem terem. Ellentétben a többivel, amit ugyanúgy nem locsoltam.

Volt egy matek házi feladat Potteres témában, amiben az volt a feladat, hogy százfűlé főzetet kellett készíteni, és kerestük bele a hozzávalókat. Ehhez matekfeladatokat kellett megoldani, és a végén kijöttek az összetevők. Eminens családunk kikereste a könyvből a megoldásokat, nyilván emlékeztünk, hogy hányadik részben volt és kábé hol a százfűlé főzet főzése. Meg is találtuk, hozzávalók ellenőrizve. Eminens családunk viszont baromira nem volt eminens, csak azért kereste ki a hozzávalókat, hogy ne kelljen megoldani a feladatokat. A feladat írója viszont fel volt készülve erre a logikára és eleve a helyes összetevőket sorolta fel, csak más sorrendben kellett hozzáadni a főzethez. Így kénytelenek voltunk megcsinálni a leckét. Nagyon röhögtünk ezem, mert méltó verseny volt. Logiscoolt is kizárólag másnap csináljuk a kivonatolt tanórából, mert az nettó infó, amit úgy nyerünk ki, hogy a többi gyerek technikai problémáiból és a tananyagból felépített bruttó órából levonjuk a többi gyerek technikai problémáját. Eddig működőképes így.

Anna egy játékban karaktergyilkosság áldozata lett. Százórai munkával felfejlesztett egy karaktert, amit valaki egyszerűen meghekkelt és elvett. Azon nagyon ki volt borulva, és általában jellemzően magát hibáztatja mindenért. Nincs felkészülve arra, hogy más ember gonosz, irigy és erőszakos, mint otthonról látott minta, ezzel nem tudunk mit kezdeni. Nem tudjuk kit milyen motiváció vezet, miért troll és hogy kell ezt kezelni. Ezeket én sem tudom megmutatni neki (kivéve a buta emberek felett érzett erkölcsi diadal kárörömét). Neurodiverzitás, mert mi is eltűrünk titeket. Csomó szociális dolog van amúgy, amit nem érez, hogy illik vagy nem illik. Ő kéri a kétgombócos fagyit, amikor mindenki egyet eszik és ő eszi a leglassabban. Azt, hogy mindenki az ő tétovázására vár, miközben szétszedik őket a szúnyogok, egyszerűen nem veszi észre, és én is csak utólag mondom, mert nem akarom helyzetben megalázni, később pedig egyből, ez az ő hibája, mondja magáról. Itt mondom én terápiás célból, hogy ezeket kellene fejleszteni, de ezt nem lehet kétszemélyes gyerekek nélküli terápiában, kortárs kapcsolatok hiányában, mert azért ahova szuperapu verbálisan-hangosan-kiemelve viszi, ott sincsenek gyerekek, csak 40+ és 60+. Értem én mi a cél, de azt megmondom én neki itthon. Ami után pláne nem akar menni már sehova, mert minden az ő hibája, és minden tanács szidás. A kör be is zárult. 22-es csapdája. Az ötödik csapdánk, mert volt már korábban egy első, egy második, egy harmadik, és egy negyedik. Ez az ötödik.

Úgy tűnik az egész élet egy nagy csapda, úgy látszik, mintha lenne jelentősége, de nincs. A legtöbb ember ott rontja el, hogy azért nem tudja hol rontotta el, mert azt sem tudja, hogy elrontotta valahol.