Nélkülem unatkoznál

te is

Oszd meg

2020. augusztus 31. 13:15 - yerma

És a másik reszketve várt bejegyzés a következő: van jogerős végzésem a védelembe vétel szükségtelenségéről. Ez a közléssel egyidőben véglegessé válik, ami csak nekem volt furcsa. Ki akarná megfellebbezni, hogy nincs gyermekbántalmazás, kérdi az ügyintéző. Hát az, aki kezdeményezte az eljárást. Ez akkor sem életszerű. Igen, mi nem vagyunk azok. Érdekes volt az indoklás részt olvasni. Először azt gondoltam kikérem a keletkezett papírokat, de már az indoklásnál kiderült infó is elég volt ahhoz, hogy inkább ne tegyem.

A pedagógiai véleményből sok jó derült ki, amit kiemelnék, hogy felnőttes gondolkodásúnak tartják, aggódó rokon (mondjuk ki most már: szuperapu) szerint anyuka neveli belé, és felnőttes fogalmazásából kitűnik, hogy az anyuka véleményét szajkózza, mert annyira meg akar felelni neki. Tök jó lesz majd, ha a drogdílernek akar majd megfelelni, nem az anyjának. Annának iskolai konfliktusai nincsenek, szemben szuperapuval, aki szerint annyira meg akar felelni a többieknek, hogy megalázó helyzeteket vállal be. Fikció egy.

Szuperapu elmondta meghallgatásakor, hogy Annát nem bántalmazza senki, bár kisebb foltok és horzsolások vannak. (Fejletlen szem-kéz koordinációjú gyerekről beszélünk, aki csetlik-botlik.) Anna szociális kapcsolatai az anyuka érzelmi zsarolása miatt nem működnek. (Anna autizmusáról tehát az anyuka tehet. Ja, genetikailag mondjuk lehet.) De ezekről nem szokott beszélni neki Anna. (Akkor honnan veszed, fikció kettő és vélelmezés. Viszont az tök jó, hogy velem meg beszél erről, amit mi sem bizonyít jobban, hogy kifejezésmódja felnőttes. Most mondtad.) Anna az osztálytársait az anyuka negatív véleménye miatt utálja. (Azt csodálom, hogy a word ezt nem húzza alá eleve pirossal.) Anyuka a fejlesztést feleslegesnek tartja. (Közben voltam a feljesztő foglalkozáson erődemonstrációs célból. Már az eleve szimpatikus volt, hogy valaki meghallgatja, amit én mondok. Állítólag lesz Anna intellektusához méltó gyerekcsoportos foglalkozás is.) Édesapa belátja, hogy a diagnózis előtt nem használt helyes nevelési eszközöket. (Szóval eddig te verted.) A Vadaskertnek hála, (ahol fizetett konzultációkon logisztikai okokból a családból egyedüliként csak ő tudott résztvenni) őszintébb és bizalmasabb lett a kapcsolat Annával. (Most mondtad, hogy erről neked nem beszél, mint bizalom. Nem neked beszél. Egyébként én valahol örülök neki, hogy nálam rendbont, és elengedi magát. Egy hely kell mindenkinek, ahol lelazul, és örülök, hogy az én lakásoban és az én személyem az, aki előtt ezt megteszi.) Ebben a nyilatkozattételben többet szerepelt az anyuka szó, mint az, hogy Anna. Ebben a rengeteg fikcióban nem az a legfőbb baj, hogy szuperapu hazudik, hanem hogy a hazugságát igaznak hiszi és ezzel egy alternatív valóságot teremt, ahol egyedül kell majd megküzdenie a saját démonaival. Jó hír, hogy van rutinja benne, mert eddig is ezt csinálta.

Egyik szakértőben sem keltette Anna bántalmazott gyermek benyomását. A család alapellátásban együttműködik a családsegítővel. Ez azt jelenti, hogy ingyen jogász és ingyen pszichológus. Kicsit sokba kerül ez az egész ügy az államnak. Ha most én mondanék hasonlót, az orvosnak ugyanígy kellene eljárnia. Kéthavonta egy ügy. Játszunk ilyet?

Az elején gondolkoztam beleálljak-e ezekbe a dolgokba, elmenjek-e a tárgyalásokra, ügyvédhez, ilyenek. A válóperes ügyvédem erre azt mondta, hogy nem nyerhet csatát az, aki nem megy el a háborúba, és igen, el kell menni. Innentől már jó, mert páholyból nézem végig kezemben pattogatott kukoricával hogyan küzd meg egymással két buta ember. Ami azért jó, mert addig békén hagynak. Valami ilyet jelenthet az oszd meg és uralkodj. Korábban azt mondtam F-nek, hogy ez egy nagy üres lufi lesz, ami majd kipukkad. Az nem lenne jó, mondta erre. (Az nem lenne jó, hogy senki nem bántalmazza Annát?) Tudtam, hogy nem mondtam igazat.

Ez egy szarral teli lufi és alatta állsz.