Nélkülem unatkoznál

te is

Akkor mi a baj

2020. szeptember 06. 13:51 - yerma

Elkezdődött a harmadik iskolai évad. Egyelőre minden működik, maszk nem kell órán, és lázmérés sincs, kézfertőtlenítés van. Körülbelül 2 hetet adok annak, hogy valaki megfertőződik és akkor megint game over lesz, ugyanolyan távoktatási bénázással, ahogy tavaly volt. Ami mindenkit, gyereket, szülőt, tanárt legyalult. Magabiztosan indulnak a fizetős szakkörök is. Vívás legyen mondja szuperapu, majd Anna önmagától elmegy a másik iskolába, ott vívó cuccba öltözik, aztán majd egyedül hazajön. Szemmel láthatóan irreális elvárás ez a mi helyzetünkben. F biztos azt mondana erre boldogan, de jó! Új tantárgyak vannak harmadiktól, befigyel az angol és az informatika, átlagban 6 órái vannak Annának. Továbbra is probléma, hogy nincs külön csendes tér, ahol elvonulhat, legalábbis itthon volt és most nehezebb visszaszokni. Ajánlott 1-kor elhozni, hogy a napköziben ne legyen, most én megtehetem, és elhozom. Így megnyertük a házi feladat készítése itthon kategóriát, amit nehezen akar elkezdeni. Régen legalább a napköziben megírta. Két évig nem szembesültem vele, mi az, hogy leckeírás, és hogy más mennyire komolyan veszi. Érdekesek egyébként mások, több lett a kitűnő, akik plusz angolra mehetnek így a nívós csoportba. Volt, ahol anyuka írta a leckét saját kezével, volt, ahol a szorgalmi is kötelezőnek volt belengetve kisötösért. Ezt még a befotózós stílusban el lehetett játszani. Új tanárt kaptunk, ez a magyar tanári poszt ez olyan lesz, mint horrororvi, minden évben más jön. Mindenki sokat nőtt, Anna is, most szembesültem vele, hogy mindenből eggyel nagyobb kell, de kivárok, mert ha lezárják az iskolát tök mindegy lesz, hogy van-e 3 váltás cipő. 

Anna egyébként jó állapotban van. Azt mondjuk nehezményezte, hogy a feljelentéssel nem vártam őt meg, de arra is nagyon viszketett már az ujjam. Néha híradóra beül miközben játszik és figyel, hozzászól. Legközelebb én is ezt mondom feleléskor: nem nyilatkozom, mert nem vagyok közszereplő, és mert magánügy. Félek, hogy tényleg bedobja. Tüntetésekről tud, Fehérorszországról tud, ki terjeszti a vírust, tudja. Szigorúan mellette és elmagyarázva persze. Tudja miért nem nézünk F1-et, illetve miért nézzük mégis (és valamiért pont akkor nem néztük, amikor történt valami), mert az elektromos F1 az dodzsem és még nézhetetlenebb. Tudja, hogy az lesz az első, aki a legtöbb pontot gyűjti, tudja mi a kék zászló és iskolában akarja belengetni. Tudja, hogy mi történik, ha két neutroncsillag összeütközik, ez mondjuk speciális poén, csak mi értjük. Arra használjuk, amikor a másik olyan nyelvezetet használ, ami érthetetlen mondjuk a Blockstar-ban kevésbé kompetens szülőnek. Tudja azt is, hogy mi a keresztneve Veres Pálnénak

Péntekenként járnak a külön vidéki fejlesztésre, ahol legutóbb én is voltam. Megnyugtató volt egy tapasztalt szakember jelenléte, ilyen eddig nem volt. Hívják szülinapi bulikra? Igen. Van kortárs rokoni kapcsolata? Igen. Akkor mi a baj? És igen, van és hívják. És tényleg, mi a baj? Ugyanaz a helyzet csak másképp kérdezve. 

Ha akarom magasság, ha akarom mélység.

fb_img_1598203434720.jpg